Ziels- of bewustzijnsoefeningen - Start opleiding

De omgang met voeding zoals we hem bekijken bij De Zonnekeuken is niet los te koppelen van de mens en zijn ontwikkeling. Een nieuwe voedingscultuur vraagt naast een uiterlijke of technische vorming ook een innerlijke vorming of transitie. Deze individuele ontwikkeling van de persoonlijkheid, ook de concrete bewustzijnsontwikkeling genaamd, is dus naast de praktische vakkunde van de vele nieuwe producten en de diverse bereidingswijzen een belangrijke pijler van deze keuken. Deze innerlijke en individuele ontwikkeling gebeurt door middel van zeer concrete oefeningen om het bewustzijn en zijn bewustzijnskrachten, het denken, het voelen en de wilskracht te activeren, te ontwikkelen en te scholen. Het koken komt op die manier in een synthese met de bewustzijnsontwikkeling.

Zielsoefeningen benodigen altijd een concrete inhoud of object. Dit kan een plant, een dier, een mens maar ook een kunstwerk, een bouwwerk of een stukje tekst zijn. Afhankelijk van je interesses kun je dus zelf je object kiezen. Zielsoefeningen ontwikkelen verschillende aspecten van het bewustzijn en kunnen aangewend worden om de waarnemingsactiviteit te scholen maar bv. ook om de voorstellings- of denkactiviteit te versterken. Door de zielsoefening wordt ook het voelen of het gewaarworden rijker en dit doordat we ons op een intensievere manier verbinden met ons object. Het oefenen versterkt en stabiliseert ook de wilskracht.

Zielsoefeningen zijn zeer waardevol om een rust in het denken te leren ontwikkelen en het leven in het algemeen te ordenen. Het activeren van de bewustzijnskrachten werkt zich ook uit op het lichaam. Het zenuwstelsel die heden ten dage door de vele prikkels belast wordt, wordt door de bewustzijnsactiviteit versterkt. Ook het hart en vooral de stofwisseling worden versterkt.

Sessies: 19 oktober, 16 november en 21 december 2019 telkens van 09u30 tot 12u30.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 135,00
Basistarief: 135,00 €

Organisatie

De Kollebloem Sint-Lievens-Esse

Filter op categorie