Wat(n)Films!

Het opzet: in de kleine, sfeervolle mediabox van De Wattenfabriek, willen wij voortaan op geregelde tijdstippen op donderdagavond om 20u00 een film vertonen op blu-ray (hoge kwaliteit digitale opname).

Wat blijft om evidente redenen behouden? Een deskundige inleiding voor de start van de film en de keuze voor kwalitatief hoogstaande films die u eigenlijk het voorbije jaar in de cinema's niet had mogen missen.

Om u de meest recente films aan te bieden zijn bepaalde titels nog niet ingevuld, ook omdat wij graag op de actualiteit willen inspelen. Het verdere programma maken wij hier altijd tijdig bekend.

Wat(n)Films! een doordachte filmkeuze, een gezellig kader, een inleiding en mogelijkheid tot nakaarten achteraf, en vooral heel veel zin in film!

DATA FILMS
Donderdag 15 december - Un Triomphe
Om de eindjes aan elkaar te knopen, zet de werkloze acteur Étienne een theaterworkshop op in de gevangenis. Verrast door het aanwezige talent besluit hij om samen met hen Samuel Becketts beroemde toneelstuk 'Wachten op Godot' op te voeren. Hoewel hij in het begin niet serieus genomen wordt, slaagt Étienne erin om hen op sleeptouw te nemen. De mannen maken zich het stuk al snel eigen en tussen hen en Étienne groeit een unieke relatie. Wanneer de groep toestemming krijgt om buiten de gevangenismuren op te treden, heeft Étienne eindelijk de kans zijn talenten te laten zien. Hij is zich er tegelijk van bewust dat er elk moment een einde kan komen aan het succes. Zo begint een triomfantelijke tournee buiten de gevangenis, die elke terugkeer achter de tralies pijnlijker maakt dan de vorige.
Jaar: 2021 - Frankrijk - 105'
Regie: Emmanuel Courcol
Cast: Kad Merad, David Ayala, Lamine Cissokho

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00

Waar

De Wattenfabriek

Organisatie

Gamma vzw - Culturele vereniging Herzele

Filter op categorie