Leesgroep Herzele

Leeservaringen delen met elkaar, dat is waar leesgroep Gamma vzw Herzele voor staat. Ze stelden een nieuw jaarprogramma samen met alweer een reeks boeiende boeken als onderwerp.

Bibliotheek De Wattenfabriek zorgt via Route 42 voor een aantal exemplaren van het boek welke je kan ontlenen aan de balie. Je leest het boek en je bent welgekomen in de bib op onderstaande data waar je kan deelnemen aan de bespreking met de andere leden.

DATA LEESGROEPEN
Woensdag 7 september - Saša Stanišic - Herkomst
Vluchten is voor velen het enige middel om een oorlog te overleven. Dat was ook het geval voor de familie van Saša Stanišic. In 1992 vluchtten zijn ouders van Visegrad in het voormalige Joegoslavië naar Duitsland. Ze moesten hun land verlaten omdat zijn moeder moslima is en zijn vader christen. Met veel gevoel voor humor beschrijft hun zoon de voorvallen tijdens de vlucht en hun moeizame integratie in het gastland. Deze roman werd bekroond met de Deutscher Buchpreis 2019, de prijs voor het beste Duitstalige boek van dat jaar.

Woensdag 16 november - Lisa Weeda - Aleksandra
De namen Donbas en Loegansk zijn ons ondertussen al te goed bekend. In deze beklijvende familiesaga beschrijft de Nederlandse schrijfster Lisa Weeda de wortels van het conflict in het oosten van Oekraïne. Haar grootmoeder is afkomstig uit de Donbas en heeft als jong meisje de hongersnood in de jaren dertig en de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. De kleindochter keert terug naar het grensgebied om de familie te helen na een eeuw van oorlog en bezetting door de Russen. Een formidabel literair debuut.

Woensdag 1 februari - Virginie Loveling - Een revolverschot
We keren even terug naar eigen streek, meer bepaald naar het Oost-Vlaamse Nevele. Virginie Loveling (1836-1923) was niet alleen de tante van Cyriel Buysse maar ook veel bekender dan haar neef. Een eeuw geleden was ze de meest gelezen en gelauwerde Vlaamse schrijfster. In deze roman vertelt ze de tragische lotgevallen van twee zussen wier leven een onverwachte wending neemt wanneer ze allebei verliefd worden op dezelfde man. Een psychologische thriller en een Vlaamse klassieker die erom vraagt om herontdekt te worden.

Woensdag 19 april - Alex Schulmann - De overlevenden
Drie broers keren terug naar het vakantiehuis bij het meer waar twintig jaar geleden een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Wat er precies is gebeurd komen we pas in de laatste bladzijden te weten. Met deze schitterend opgebouwde roman schreef de Zweedse schrijver Alex Schulman een boek van schrijnende schoonheid.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 3,00

Waar

De Wattenfabriek

Organisatie

Gamma vzw Herzele

Filter op categorie