Nestkastjes en bijenhotels bouwen met de kinderen

Op zaterdag 9 maart bouwen we nestkastjes en bijenhotels met de kinderen.

Klik hier om je in te schrijven

Vogels maken je tuin boeiender, denk maar aan het gefluit van een merel bij het wakker worden, het gehamer van de specht tegen een boom of het af en aan vliegen van mezen op de vetbollen in de winter. 

Veel vogels zoeken al vanaf het vroege voorjaar naar een geschikte en veilige broedplaats maar krijgen het alsmaar moeilijker om geschikte nestplaatsen te vinden. Je kan ze een handje helpen door nestkastjes in de tuin te hangen.

We gaan jullie hierbij helpen en gaan daarom op zaterdag 9 maart (Krokusvakantie) nestkastjes bouwen. Deze kunnen dan nog snel worden opgehangen in de tuin en hopelijk nog een bewoner vinden. Zo'n nestkastje kan jullie nog heel wat uurtjes kijkplezier bezorgen. 

De manier waarop je je tuin inricht is zeer belangrijk voor de vogels. In vogel-vriendelijke tuinen vind je streekeigen bomen, bloesem- en bessenrijke struiken, bloemenveldjes die insecten aantrekken … .  Water mag ook niet ontbreken. Door te “badderen” houden de vogels hun veren in goede conditie en bij droog weer (denk maar aan onze voorbije zomer) vinden zij voldoende water om te drinken. 

En om het nog wat interessanter te maken gaan we naast de nestkastjes ook meteen insectenhotels bouwen. Deze insectenhotels trekken insecten aan die op hun beurt dan weer vogels aantrekken. 

Teneinde ons te voorzien van voldoende bouwmaterialen – wij proberen voor elk kind 1 nestkastje en 1 insectenhotel te voorzien – vragen wij dat voor deze activiteit wordt ingeschreven (klik op de link hieronder).  De inschrijving is volledig gratis; wij zorgen voor het nodige bouwmateriaal en werkgerief. 

Ons werkatelier wordt de garage van het Natuur.huis te St. Antelinks, en we verwelkomen de kinderen graag om 14u.  Ouders mogen altijd hun kroost komen helpen bij het bouwen.

Praktische informatie

Wanneer

Organisatie

Natuurpunt Herzele