Alle info over het corona-virus in Herzele

Doorheen de Vlaamse Ardennen en Dendervallei

Aan de voet van de Vlaamse Ardennen maken we kennis met het prachtige coulisselandschap van akkers en weides, met een aangenaam zicht op de Dendervallei en enkele prachtige panorama's onderweg!

Afstand: 6.5 km
Reliëf: Licht heuvelend
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk , 60-70 % onverhard en bij regenweer modderig.
Begeleider: Ides Hanssens – ides@effenweg.be

Honden zijn toegelaten op voorwaarde dat ze ten allen tijde strikt aangelijnd blijven en geen last veroorzaken bij andere deelnemers.

We starten op het Sint-Lievensplein in Sint-Lievens-Esse, het dorpsplein dat integraal beschermd is met enkele statige huizen en de familiebrouwerij Van Den Bossche met haar brouwershuis in Jugendstil architectuur.Hier vloeit o.m. de gekende pater Lieven en de Buffalo uit de ketels. Vrij vlug maken we onderweg kennis met de Dendervallei en bij goed weer krijgen we een prachtig panoramazicht op de Congoberg, Bosberg en Muur van Geraardsbergen te zien. We passeren in de Bronstraat de Sint-Lievensbron, een bedevaartsoord gewijd aan de Ierse bisschop Livinus. Verder genieten we van het glooiende landschap aan de voet van de Vlaamse Ardennen met akkers en weiden gescheiden in een coulisselandschap van loofbomen en knotwilgen. Achteraf is er de mogelijkheid, voor wie dat wenst, om nog wat na te genieten bij een drankje in de Tramstatie.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronische zieken en mensen die even niet meer zo goed in hun vel zitten (burn out, depressie, stress…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur is meer dan welkom. Graag vooraf inschrijven. Vermeld bij je inschrijving in het vak opmerkingen aan welke afstand je wil deelnemen.

Wens je nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleider via ides@effenweg.be of 0475 71 24 83

Openbaar vervoer
Aan het vertrekpunt bevindt zich de bushalte 'Sint-Lievens-Esse Kerk', deze wordt bediend door:
- Lijn 36: Zottegem station – Aspelare – Ninove
- Lijn 49: Gent – Herzele – Geraardsbergen
- Belbus 390: Herzele – Sint-Lievens-Houtem

Carpoolen
Toch nog geen goede verbinding? Of rij je met de wagen en heb je plaatsen vrij? Bekijk dan zeker onze Facebookgroep 'Carpoolers van Effen Weg', waar er vraag en aanbod kan geplaatst worden. Zo geraak je misschien makkelijk ter plaatse en dragen wij ook ons steentje bij aan een beter milieu.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 2,00
Leden Effen Weg vzw - 0,00 euro<br>

Contact

Organisatie

Effen Weg vzw

Filter op categorie