Fietsen langs Herzeelse molens en landschappen (Zomeren daarbij die molen)

We starten op de kouter achter de Molen Te Rullegem in de Molenstraat. We fietsen tot aan het kasteel du Parc, langs de burcht en de Molen Ter Rijst. In de molenkuip drinken we een streekbiertje of een frisdrankje. Over de oude trambaan zigzaggen we tot aan de bioboerderij De Kollebloem en Den eeuwigen beenhouwer in Sint-Lievens-Esse, Daar worden we bevoorraad met wat lekkers voor op de boterham. We trappelen verder tot aan de Buysesmolen in Sint-Antelinks. Op de molenberg picknicken we net buiten de draaicirkel van de wentelende wieken. Het brood gebakken met meel van de molen wordt geleverd door de molenaar en de molenarin. Uiteraard kan je hier ook een streekbiertje of een frisdrank kopen… en misschien een ijsje!
De gids geeft onderweg uitleg en toont hoe groen en landelijk Herzele is. We eindigen rond 15 uur aan de Molen Te Rullegem, waar we in en rond de rosmolen - nog eens - de dorst kunnen lessen.
Deze fietstocht is een activiteit van "Zomeren daarbij die molen”. In Herzele vind je viersterren-(molen)landschappen en indrukwekkende erfgoedsites die een overheerlijk vakantiegevoel beloven. Tussen de vier molens organiseren molenaars en gidsen de komende maanden in samenwerking met de dienst Toerisme van Herzele enkele deugddoende, culturele activiteiten die perfect passen in de “zomer van de korte keten”. We serveren dus ook lekkere, lokale streekproducten, onder andere het beste meel en het beste bier ter wereld!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €; -12 jaar: 12,00 €

Waar

Molen Te Rullegem

Contact

E-mail
alain.goublomme@telenet.be
tel.
0476%2035%2029%2029

Organisatie

Molen Te Rullegem

Filter op categorie