Poppenkast van Plaisance ~ De wolf en de duivel Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

De wolf en de duivel is een hedendaags sprookje dat verrassend dicht bij de wereldse werkelijkheid komt. Lichtvoetig, surrealistisch, wrang, zoet en zot.

Herwig Deweerdt was in lang vervlogen tijden één van Vuile Mong's Vieze Gasten die met hun Circus de Lage Landen onveilig maakten. Voordien had hij ook theater Stekel­bees uit de grond gestampt. Na een leven vol theater en verhalen keert Herwig terug naar zijn eerste liefde: de poppen­kast. De poppen hebben het weliswaar niet helemaal overge­nomen van de verteller. Af en toe komt Herwig van tussen de zwarte doeken gekropen om het verhaal een onverwachte draai te geven of bij te sturen.

Vorig seizoen veroverde hij de harten van jong en oud met de voorstelling Koekebrood. Dit jaar brengt hij 'De Wolf en de Duivel'. In dit verhaal komen we te weten dat de wolf een burn-out heeft. Hij die vroeger zo tuk was op varkensvlees, geitenkoteletten en grootmoeders denkt er zelfs aan om vegetariër te worden maar dat is buiten de Duivel gerekend.
“Wij staan nu eenmaal voor het kwaad!”, zegt de Duivel tegen de Wolf. Dat is ons lot. Stel je voor dat we het kwaad in handen van de mens geven, dan wordt het pas echt gevaarlijk.

Spel: Herwig Deweerdt
Medeplichtig: Walter Janssens

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €

Waar

Contact

E-mail
uilekot@skynet.be
tel.
053 62 64 36

Organisatie

vzw 't Uilekot

Filter op categorie