Foto-expo Stille verwondering / l’Esprit du bois

In oktober is er in 't Uilekot in kader van de Week van het Bos een dubbele fototentoonstelling, gebracht door Tanja Goossens en Thierry Ferfers en in samenwerking met 't Uilekot vzw en Climaxi vzw. Beide amateurfotografen putten hun creativiteit en energie uit hun contact met de natuur en haar bewoners.

Tanja Goossens ziet de schoonheid van de natuur als haar grote inspiratiebron. Sinds enige tijd schrijft ze ook teksten die ze weet te verbinden met haar foto's, waardoor hun uitwerking versterkt wordt en er een vorm van kunst ontstaat. Ze maakt foto's in de Clingse bossen (Nederland) en in het Stropersbos (Stekene).

Onder het motto “wandel weinig, zie veel!” maakt Thierry Ferfers zijn foto's meestal zonder voorbereiding of statief, aangezien er vaak geen tijd is om het licht te meten of de mooiste compositie of beste invalshoek te bepalen. Zijn foto's getuigen van onverwachte ontmoetingen met herten, een vos, hermelijn,… tijdens zijn wandelingen. Ferfers is winnaar 'hors categorie' van de natuurfotografiewedstrijd 'Les Saisons de la Photo en Grande Forêt de Saint-Hubert' (2018).

De expo gaat van start op zaterdag 12 oktober en is naar aanleiding van de Herzeelse kermis extra open op zondag van 14u00 tot 18u00. Tijdens het Trage Wegenweekend kan je op zaterdag 19 oktober om 20u00 een receptie bijwonen in 't Uilekot met beide fotografen. De aanwezigen krijgen een woordje uitleg bij de fotografen hun foto- en boservaringen.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

vzw 't Uilekot

Filter op categorie