"Wat als we straks 100 worden?" door Dirk Schyvinck

Dirk Schyvink komt op uitnodiging van Neos Herzele in de Wattenfabriek een voordracht geven. Tijdens die lezing geeft hij toelichting en meer uitleg bij de gedachtengang en probleemstelling uit zijn boek "Wat als we straks 100 worden?".

Na een rijke marketingcarrière van meer dan dertig jaar werd Dirk Schyvinck 'plots' achtenvijftig jaar. Als fan van innovatieve projecten wou hij eigenlijk nooit oud worden, maar eeuwig jong blijven. Na een jaar vol gesprekken met ondernemers, intrapreneurs, jonge wolven en uiteraard met zijn netwerk van generatiegenoten, groeide het besef dat onze leeftijd er straks – in een leven van honderd jaar – helemaal anders zal uitzien.

Wat als we straks 100 worden? Soms klinkt het als een vloek. Terwijl we er net een zegen van moeten maken. Schyvinck beschrijft in zijn boek een andere visie op jong en oud. Hij pleit voor een jonge kijk op vergrijzing en een vernieuwende blik op de toekomst van het langere leven.

Internationaal staat het thema van 'longevity' al langer op de maatschappelijke, politieke en economische agenda. Het zou jammer zijn als we in onze contreien die boot zouden missen.

De lezing belooft een boeiende gebeurtenis te worden en een echte aanrader voor senioren maar ook voor allen die ooit senior willen worden.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; niet leden: 12,00 €

Waar

De Wattenfabriek

Organisatie

Neos Herzele

Filter op categorie