"Veilig in de Zon" door professor Vera Rogiers

Op uitnodiging van Neos Herzele komt Vera Rogiers reeds voor de tweede keer naar Herzele. Ze zal er dit keer een voordracht geven met bijzondere aandacht voor de bescherming van de huid tegen de zon. In tijden waar de medische wetenschap steeds betere inzichten verwerft in de invloed van de zon op de huid en de gezondheid van de huid (het grootste menselijke orgaan) loont het de moeite voor elkeen om hier uitgebreid te worden over geïnformeerd. De wijzigende samenstelling van de luchtlagen, de kenmerken van zonnestralen, de stijging van het gemiddeld aantal uren zonneschijn, de uitgebreide productie van (meer of minder) beschermende cosmetica, ... het zijn alle elementen die een rol spelen in de relatie tussen de zon en de huid van de mens.


Vera Rogiers (° Lokeren - 1952) begon haar academische loopbaan aan de Universiteit van Gent, waar ze in 1974 een Master in de Farmaceutische Wetenschappen behaalde.
Daaropvolgend ging ze naar de VUB en behaalde er zes jaar later haar doctoraat in diezelfde richting. Daarna behaalde ze ook nog een Master in de Toegepaste Toxicologie (University of Guildford).

Vera Rogiers staat al sinds 2000 aan het hoofd van het departement "In Vitro-Toxicologie en Dermato-Cosmetologie" van de VUB te Brussel.

Op Europees niveau is zij lid van verschillende wetenschappelijke comités en verenigingen.

Professor Vera Rogiers kreeg van de Scandinavian Society for Cell Toxicology de prestigieuze award voor haar onderzoek. Ze ontwierp alternatieve onderzoeksmethoden om dierenproeven in cosmetisch onderzoek te vervangen.

Vera Rogiers is tevens een vaak geraadpleegd deskundige door radio en TV wanneer het gaat over aan de huid en cosmetica-gerelateerde onderwerpen.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; niet leden: 12,00 €

Waar

De Wattenfabriek

Organisatie

Neos Herzele

Filter op categorie