_Wals04_

_wals_ ontwikkelt een tentoonstellingsprogramma rond hedendaagse kunst voor de Pastorie in Ressegem / Herzele waarbij context, inhoud en dialoog onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

In een vierde aflevering _wals04_ tonen we Mohammed Alani, Rik Moens en Servi van Grinsven.

Het werk van Mohammed Alani (°1971) is speels, aantrekkelijk en stemt tot nadenken. Via een gelaagdheid die tegelijk aangenaam en uitdagend is nodigt Alani de kijker uit. Als performer geeft hij de bezoeker of passant de mogelijkheid te participeren in zijn oeuvre. Nooit politiek of religieus gebonden, maar vaak wel met een knipoog naar zijn eigen geschiedenis en met een open kijk naar de toekomst.

Rik Moens (°1969) is een kunstenaar die steeds de grenzen van de schilderkunst aftast en dit zonder de schilderkunstige traditie te vergeten. Als schilder bevraagt Moens voortdurend de conventies en de beperkingen van zijn medium. Basisbeginselen, zoals formaat, samenstelling, achtergrond, signatuur, textuur en kleur zijn altijd onderwerp van grondig onderzoek.

Servi van Grinsven (°1959) bouwt wars van alle tendensen aan een eigenzinnig oeuvre waarin diverse schilderkunstige mogelijkheden onderzocht worden. Aanvankelijk volledig abstract schilderend ontwikkelt hij zijn beeldtaal verder. Aan de hand van een transparant en sober kleurgebruik formuleert Van Grinsven zijn kijk op de realiteit.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

wals vzw

Filter op categorie