Het testament van de baron

Het bestuur, medewerkers en acteurs nodigen je van harte uit op hun jaarlijkse voorstelling. Dit najaar spelen zij "Het testament van de baron", een blijspel in 3 bedrijven van Filip Santens in een regie van Filip Schotte.

Plot:
Baron Jean-Christophe de Riquemule, mijnheer Jean voor de vrienden, is overleden. Mijnheer Jean was een bon vivant pur sang. Hij hield van mooie vrouwen, lekker eten en drinken. Hij wandelde, dankzij zijn familiefortuin, zorgeloos door het leven. Zijn plotselinge dood - hij overlijdt aan een hartaanval - wordt volledig toegeschreven aan zijn liederlijke levensstijl.

De baron ligt de dag na zijn dood opgebaard in zijn bibliotheek die tevens dienst doet als werkkamer. Zijn trouwe knecht Firmin Vanwassenhove, die samen met zijn vrouw Madeleine Depotter inwoont op het kasteel, is druk in de weer. Hij verwacht namelijk heel wat bezoek.

De familieleden van mijnheer Jean komen op vraag van notaris Thérèse Delacroix naar het kasteel. Er zouden wat problemen zijn met het testament van mijnheer Jean. Zijn enige neef jonkheer Georges de Pichou de Lapscheure, zoon van de zus van mijnheer Jean, komt samen met zijn bazige vrouw Madame Arlette zijn erfenis opeisen.

Er zijn echter kapers op de kust. Enkele weken voor zijn dood kreeg mijnheer Jean een brief van een vroegere minnares. De vrouw lag op sterven. Ze wilde mijnheer Jean laten weten dat hun verhouding vijfentwintig jaar geleden niet zonder gevolgen was gebleven. Kort na het beëindigen van hun relatie ontdekte de vrouw dat ze zwanger was. Ze schonk het leven aan een tweeling, Gino en Gina Cantucci, bastaardkinderen dus van de baron. Notaris Delacroix slaagt erin om de tweeling op te sporen. Ze verzoekt hen om ook naar het kasteel te komen.

Oh ja, om het verhaal af te kruiden komen er ook nog twee inbrekers, een politie-inspecteur en een hulpagent aan te pas.


Cast:
- Danny Gabriels: Baron Jean-Christophe de Riquemule de Terschuere
- Willy De Cocker: Firmin Vanwassenhove, huisknecht
- Magda De Leeuw: Madeleine Depotter, huismeid
- Hilde van Iseghem: notaris Thérèse Delacroix
- Pieter Deprey: jonkheer Georges de Pichou de Lapscheure
- Nadia Minnaert: madame Arlette Crottenco
- Jeroen Verscheure: Gino Cantucci, bastaardzoon
- Lien Dekens: Gina Cantucci, bastaarddochter
- Nathalie Van Strijthem: inspecteur Ilse In de Gracht
- Ilse De Backer: agente Philemène Opdebeeck
- Marleen De Smet: Marcella, inbreekster
- Febe Gabriels: Fre, inbreekster


Productieploeg:
- producer: Davy Beerens
- toneelmeester: Pieter Beerens
- tekstbegeleiding: Claire en Wies Lefevre
- techniek: Geert Wattez en Tom Goossens
- kostumering: Magda De Leeuw
- decor: Wim De Vuyst

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 9,00
Basistarief: 9,00 €; kinderen: 6,00 €

Contact

tel.
0468-13 74 49

Organisatie

Toneelkring Die Bronne

Filter op categorie