Activiteiten in het dienstencentrum

In Lokaal Dienstencentrum 't Ryckbosch worden heel wat activiteiten georganiseerd. Zowel vaste activiteiten als wisselende activiteiten.

Vaste cursussen

Jaarlijks voorzien wij 20 lessen voor verschillende talen. De lessen lopen steeds van oktober tot april. Wij bieden volgende cursussen aan: Frans beginners, Frans gevorderden, Computer beginners, computer vervolgcursus, Engels beginners, Engels tussengroep, Engels gevorderden, Spaans beginners, Spaans tussengroep en Spaans gevorderden.

Naast deze vaste cursussen zijn er ook cursussen in samenwerking met Vormingplus Vlaamse Ardennen en andere initiatiefnemers.

Ontmoetingsactiviteiten

Wij organiseren wekelijks activiteiten waar ontmoeting centraal staat. Zo is er wekelijks onze breiclub, organiseren wij regelmatig een bingo namiddag, spel of knutselnamiddag. Daarnaast is er onze zoeten dinsdag waarin jullie kunnen komen smullen van een gebakje bij een heerlijke koffie.

Sportactiviteiten

  • De sportactiviteiten voor senioren (Sportelen) worden in samenwerking met de Sportdienst georganiseerd en vinden plaats in Sportpark De Steenoven (Kerkkouter 40). Op woensdag is er petanque aan De Steenoven en op maandag- en donderdagnamiddag worden de pleinen aan het dienstencentrum bemand door de LDC-spelers.
  • Een keer per maand op dinsdag kun je bij ons bewegen op een laagdrempelige manier.

Seniorenspreekuur

Op afspraak kan je bij de zorgregisseurs terecht voor allerlei vragen en problemen. Zij zullen je trachten verder te helpen of zij zullen je doorverwijzen naar een meer gespecialiseerde dienst of zorgverlener. Indien nodig is vervoer naar het dienstencentrum mogelijk. Er kan ook een huisbezoek aangevraagd worden.

 SOS pc/smartphone/tablet

Ervaar je problemen bij het gebruiken van een pc, smartphone of tablet? Zit je met vragen? Dan kan je terecht bij het Digitaal Infopunt in De Wattenfabriek. Heb jij een vraag? Stel ze iedere eerste donderdag van de maand tussen 18u00 en 19u00 in De Wattenfabriek (Solleveld 35).

Welzijnscafé

Welkom in onz Welzijnscafé! Op deze avonden bespreken wij uiteenlopende thema’s en deze gaan telkens door op donderdagavond in het Lokaal Dienstencentrum 't Ryckbosch.