Wil jij OAK eens proeven?

Brouwerij De Ryck bestaat 135 jaar, en dat moet gevierd worden. Zo dacht generatie 4 en 5 van deze familiebrouwerij er ook over.

Generaties lang bouwen ze verder aan de traditie en vakmanschap waarvan de basis in 1886 werd gelegd door Gustaaf De Ryck.
Ze blijven innoveren, in infrastructuur, de manier van brouwen en het assortiment.

En dat deden ze ook nu, na een zeer moeilijk jaar. Ze pakten tijdens de coronapandemie al hun courage bijeen om ervoor te zorgen dat deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij zou gaan. Na het brainstormen, testen, proeven, bijschaven, herbeginnen enzovoort, kwamen ze tot een nieuw bier dat hun 9de heerlijkheid in hun assortiment zou worden.

Gloednieuw en totaal verschillende van hun andere bieren, maar weer eentje waar ze trots op mogen zijn: Arend OAK!
Het is een krachtig blond degustatiebier van 9% Alc. Vol. op basis van de drievoudig gouden medaille winnende AREND TRIPEL. De beste tripel van Europa, een meer dan waardig vertrekpunt dat gecombineerd werd met een voor Brouwerij De Ryck voorlopig nog ongekend terrein… houtlagering.

Maar hij kwam niet alleen. Ze gingen de samenwerking aan met Stokerij de Moor voor het distilleren van een verfijnde aromatische eau-de-bière. In lijn met de Arend OAK, gedistilleerd uit de AREND TRIPEL en vervolgens (net zoals het bier) gerijpt op gebrande eikenhouten snippers, resulteerde dit proces in een uniek bierdistillaat: Arend OAK Distilled.
Deze 2 nieuwelingen zijn vanaf vandaag op de markt, in een met goud bedrukte fles. De beperkte oplage en de mooie houten Anniversary box zorgen voor het extra feestelijk karakter.

Op 23 september wil brouwerij De Ryck, naar aanleiding van hun verjaardag, een volksfeest organiseren waar uiteraard deze 2 nieuwe producten kunnen geproefd worden, en nog zo veel meer…

Meer info volgt. 

Gepubliceerd op woensdag 1 september 2021 13.04 u.