175 euro voor jouw initiatief n.a.v. Vlaanderen Feest?

Ter gelegenheid van het jaarlijkse Feest van de Vlaamse Gemeenschap plant Vlaanderen Feest! Gangmakers van een buurtinitiatief of een verenigingsactiviteit kunnen meedoen en maken kans op een cheque van 175 euro.

Zet je een straatfeest, een wijkinitiatief of een verenigingactiviteit in de steigers in de periode van 28 t.e.m. 30 juni of van 4 t.e.m. 11 juli? En wil je die activiteit of dat initiatief graag ook in het teken plaatsen van de campagne voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap? Dan kan je kandideren om lokale organisatiepartner voor Vlaanderen Feest! te worden. En wat meer is: zo krijg je meteen ook uitzicht op een feestcheque als tussenkomst in een aantal realisatiekosten na afloop.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen, moet het evenement wel een open en een niet-competitief karakter hebben. Het moet mensen in de periode van de 11-daagse als groep bij elkaar brengen voor positief gemeenschapsleven binnen de eigen gemeente en zonder partijpolitiek of commercieel karakter. Voor de verdere concrete invulling krijgt de inspiratie van elke organisator vrije baan.

Uitgaven voor een natje en een droogje blijven hoe dan ook voor eigen rekening van de organisator. Maar via de feestcheque kunnen na afloop van de activiteit of het initiatief wel een aantal andere organisatiekosten gerecupereerd worden tot maximum 175 euro.

De campagne wordt financieel mogelijk gemaakt dank zij een subsidie van de Vlaamse overheid voor Vlaanderen Feest!

Wacht niet te lang!

Geldige kandidaturen kunnen maar aanvaard worden zolang de voorraad feestcheques binnen het beschikbare budget strekt. De opties op een feestcheque worden daarom toegekend volgens het principe “wie eerst komt, eerst maalt”. Elk jaar overtreft de vraag al snel het aanbod! Er zeer vlug bij zijn is dus de boodschap.

Stel je kandidaat

Alle informatie en het formulier om te kandideren is tot uiterlijk einde april (of tot uitputting van de opties op een feestcheque) beschikbaar op www.vlaanderenfeest.eu.

 

Gepubliceerd op dinsdag 9 april 2019 11.01 u.